ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Αρχική
  • Εκδηλώσεις
  • Ημέρα Κάριτας 2019 - Ένας ξεχωριστός εορτασμός με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία & Συναυλία της παιδικής χορωδίας του Διαπολιτιστικού Δημοτικού Σχολείου Αλσούπολης

Ημέρα Κάριτας 2019 - Ένας ξεχωριστός εορτασμός με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία & Συναυλία της παιδικής χορωδίας του Διαπολιτιστικού Δημοτικού Σχολείου Αλσούπολης

Ένα ξεχωριστό εορτασμό της Ημέρας Κάριτας διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κάριτας Αθήνας το Σάββατο 30 Μαρτίου.

Αρχικά τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον κατάμεστο Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών και Πρόεδρου της Κάριτας Αθήνας π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου και συλλειτουργούντος του Αντιπροέδρου-Διευθυντή της Οργάνωσης και Εφημέριου του Αγίου Παύλου Πειραιά π. Ιωάννη Πάτση, του Εφημέριου του Αγίου Διονυσίου π. Τζώρτζη Αλτουβά και του Διακόνου της Αρχιεπισκοπής π. Javier Perez.

Στο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στους διαφορετικούς «καρπούς» που ο καθένας πρέπει να προσφέρει, σύμφωνα με τις ευθύνες και την αποστολή που έχει αναλάβει, αλλά και στους «κοινούς καρπούς» τους οποίους όλοι πρέπει να αποδίδουμε, όπως είναι η πίστη, η πιστότητα, η υπακοή, η γενναιοδωρία, η συγχωρητικότητα, η σταθερότητα, η γενναιοδωρία, το πνεύμα φτώχειας και η προσευχή, ώστε να μην χάσουμε την επουράνια ζωή.

Παράλληλα, τόνισε πως είναι απόλυτη ανάγκη να καταπολεμούμε το δυσκολότερο ελάττωμα, που συνήθως δεν το εξομολογούμαστε και επομένως για το οποίο δεν μετανοούμε και είναι ότι γογγύζομε, παραπονιόμαστε, μουρμουρίζομε, δυσφορούμε για ό τι κάνουμε, πέφτοντας στην αμαρτία!

«Η Τεσσαρακοστή, συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος, είναι η περίοδος που μας βοηθάει να συνειδητοποιήσομε ότι ζούμε στη γη για να φθάσομε στην αιώνια πατρίδα μας, για την οποία ο Χριστός έδωσε τη ζωή του στο σταυρό και αναστήθηκε και αναλήφθηκε στους ουρανούς για να μας ετοιμάσει μια θέση και πάλι θα έλθει να μας πάρει μαζί του, ώστε όπου είναι εκείνος να είμαστε και εμείς».

Στη συνέχεια δόθηκε συναυλία της Παιδικής Χορωδίας του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Αλσούπολης, με τίτλο «Το Καρουζέλ της αγάπης», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Θωμά Κοντογεώργη και τη συνοδεία κρουστών με τον κ. Τάκη Βασιλείου και κοντραμπάσου με τον κ. Αλέξανδρο Τράμπα, στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το καλωσόρισμα και μια σύντομη παρουσίαση του έργου της Κάριτας Αθήνας έκανε ο Αντιπρόεδρος και Διευθυντής π. Ιωάννης Πάτσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Σεβασμιότατος π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο Σεβασμιότατος Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα π. Savio Hon Tai-Fai, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ. Αθανάσιος Ανδρώνης και η Διευθύντρια του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Αλσούπολης κα Μαρία Τσάμη, η οποία ευχαρίστησε την Κάριτας Αθήνας για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Η ερμηνεία των 55 παιδιών που προέρχονται από τριάντα διαφορετικές χώρες, καθώς και το πρόγραμμα του μουσικού αυτού διαπολιτισμικού ταξιδιού με επίκεντρο την Αγάπη, συγκίνησαν το κοινό που δεν έπαψε να χειροκροτεί στο άκουσμα γνωστών επιτυχιών των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Στέφανου Κορκολή, Χρήστου Θηβαίου, Γιώργου Ανδρέου, Χριστόδουλου Χάλαρη, Karl Jenkins και John Lennon, καθώς και των παραδοσιακών τραγουδιών από την Κένυα και τη Σενεγάλη.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή επαίνων σε όλα τα μέλη της χορωδίας, καθώς και στον μαθητή Μαρκ-Ίαν Γκαλόλο από τις Φιλιππίνες, ο οποίος παρέλαβε και ένα καρουζέλ ως δώρο από τη Γενική Γραμματέα της Κάριτας Αθήνας κα Μπέτυ Ιουστινιανού-Μέρριττ, εκ μέρους του Δ.Σ., για την πανέμορφη ζωγραφιά του, που αποτέλεσε το εικαστικό θέμα της αφίσας και του προγράμματος της εκδήλωσης!

Αξίζει να σημειωθεί πως η νεοσύστατη Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης, η οποία συγκροτήθηκε το σχολικό έτος 2017-2018 από το δάσκαλο μουσικής κ. Θωμά Κοντογεώργη και αποτελείται από μαθητές όλων των τάξεων, έχει ήδη καθιερωθεί ως ένας ενεργός πολιτιστικός φορέας κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της.

Στη συναυλία παραβρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κ. Κυριάκος Κουτρούλης, ο Επιστημονικός Σύμβουλος  του αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δρ. Γιώργος Δαρεμάς, η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κα Αμαλία Τζίβα, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ. Αθανάσιος Ανδρώνης, η Υποδιευθύντρια Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Αλσούπολης κα  Ράνια Μπεντεβή, ο Πρόεδρος Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, τα μέλη του ΔΣ της Κάριτας Αθήνας κυρίες Ελένη Κάραμποττ και Νικολέτα Δελατόλα και κύριοι Στανίσλαος Στουραΐτης και Μαρίνος Ρούσσος, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Προσφυγικού Έργου της Οργάνωσης κυρίες Ιλιάνα Ραουζαίου και Γεωργία Φόνσου, ο Διευθυντής Λειτουργίας κ. Φίλιππος Σαλίμπας, η Προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών της Κάριτας Ελλάς κα Λιζέτα Μηλιάρη, η εκπρόσωπος του Τάγματος των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ, Αδελφή Άννα-Μαρία Πρίντεζη, πολλοί εργαζόμενοι της Κάριτας Αθήνας και της Κάριτας Ελλάς, εθελοντές, μέλη των ενοριακών Κάριτας, γονείς των παιδιών και πλήθος κόσμου.

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Τομέας Προσφυγικού Έργου
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
e-mail: socialservices@caritasathens.gr 
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)


Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.