ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186

«Στα βήματα του Ηρακλή & της Οινογευσίας»

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

«Μετά τη βροχή, ο καλός καιρός» λέει μια γαλλική παροιμία! Γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε με τις άριστες καιρικές συνθήκες, που επικράτησαν την επομένη της νεροποντής και συνόδευσαν τους εκδρομείς του Τομέα Τρίτης Ηλικίας της Κάριτας Αθήνας, …βαδίζοντας «Στα βήματα του Ηρακλή & της Οινογευσίας» για την κοπή της πατροπαράδοτης πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου!

Σαραπέντε άτομα, έξι από τα οποία διαμένουν στον Οίκο Ευγηρίας «Καλός Σαμαρείτης» (με τη συνοδεία του νέου διευθυντή κ. Άντριου Μέρριττ και δύο φροντιστών) ταξίδεψαν αρχικά έως την Κόρινθο, όπου παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου, την οποία τέλεσαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών και Πρόεδρος της Οργάνωσης π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος και ο εφημέριος της Ενορίας Αγίου Γεωργίου π. José Ikongo.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας, γνωστής πόλης της αρχαιότητας, κυρίως από το μυθικό λιοντάρι, που σκότωσε ο Ηρακλής, όπου με τη βοήθεια του ξεναγού κ. Αιμίλιου Πανουσόπουλου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους περίφημους θησαυρούς των Αηδονιών, που αποτελούν τα κύρια εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου (συλλογή αγγείων και κοσμημάτων από το μεγαλύτερο σύμπλεγμα λαξευτών μυκηναϊκών τάφων της Ελλάδας, στο ομώνυμο χωριό), τον επιβλητικό ναό του Νεμείου Διός και το Αρχαίο Στάδιο, το οποίο θεωρείται το πιο καλοδιατηρημένο του αρχαίου κόσμου και αναδείχθηκε από τη σκαπάνη του καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Berkley, κ. Stephen Miller, μετά από ανασκαφές 17 χρόνων (1974-1991)!

Η αναβίωση των πανελλήνιων αθλητικών αγώνων «Νέμεα», 2.300 χρόνια μετά την αρχική τους διεξαγωγή (573 π.Χ), ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1996. Θεωρείται παγκόσμια αθλητική γιορτή, η οποία πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια κι επιχειρεί να αποκαταστήσει αυθεντικά τη σύνδεσή του σήμερα με το αρχαίο ελληνικό αθλητικό ιδεώδες.

Ως τώρα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 1800 άνθρωποι από 45 χώρες, ηλικίας 5 ως …97 ετών, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, θρησκείας και επιδόσεων, απαλλαγμένα από το άγχος της πρωτιάς ή της διάκρισης, συμμετέχουν ως αθλητές, νοιώθοντας την αίσθηση της συναδέλφωσης λαών και ανθρώπων, καθώς και το μεγαλείο της ευγενούς άμιλλας.

Ο τρίτος σταθμός της εκδρομής ήταν στο γνωστό οινοποιείο «Κτήμα Παλυβού» για γνωριμία με έναν από τους δύο μεγαλύτερους αμπελώνες στη ζώνη του δρόμου του κρασιού της Κορινθίας και γευστική δοκιμή κρασιών, όπως τη σημαντικότερη ελληνική ερυθρή ποικιλία, Αγιωργήτικο, που έχει κατακτήσει «Ονομασία Προέλευσης»!

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Νεμέας σε ένα από τα εστιατόρια της πλατείας Ηρώων, την «Παραδοσιακή κουζίνα της Μάγδας», για το μεσημεριανό γεύμα απολαμβάνοντας μια πλούσια ποικιλία με τοπικές λιχουδιές και  κρασί της περιοχής. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας, Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος.

Τυχερή της χρονιάς, κερδίζοντας το φλουρί, αποδείχθηκε η κα Πλη, από τον «Καλό Σαμαρείτη», η οποία παρέλαβε ένα συμβολικό δώρο από τα μέλη του Δ.Σ. της Οργάνωσης, κα Ελένη Κάραμποττ, υπεύθυνη Τρίτης Ηλικίας, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων και κα Μπέτυ Ιουστινιανού-Μέρριττ, Γραμματέα.

Μασκότ της εκδρομής αποδείχθηκε η …11χρονη Σοφία που συνόδευε τη γιαγιά της και η οποία με τις έξυπνες ερωτήσεις που αποτύπωσε καθ’ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης και το ενδιαφέρον που επέδειξε για τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου εντυπωσίασε όλους τους συμμετέχοντες!

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Τομέας Προσφυγικού Έργου
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
e-mail: socialservices@caritasathens.gr 
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)


Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.