ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Αρχική
  • Νέα

05 Ιανουαρίου 2023: O Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η Κάριτας Αθήνας διοργάνωσαν μια δράση ευαισθητοποίησης και εξωστρέφειας με εορταστικό χαρακτήρα στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Τρίπολης

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «HELIOS - Υποστήριξη Ένταξης στην Ελλάδα Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας και Προσωρινής Προστασίας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, διοργάνωσε στις 05/01/2023 από τις 09:00 έως τις 17:00 στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της πόλης στην Πλατεία Άρεως, μία δράση ευαισθητοποίησης και εξωστρέφειας με εορταστικό χαρακτήρα με το όνομα «Χριστουγεννιάτικες Ευχές».

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων του Δήμου Τριπόλεως, καθώς και η ενημέρωση για το Πρόγραμμα Helios και το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ένταξης Πελοποννήσου (το οποίο λειτουργεί μέσω της συνεργασίας της CRS με την Κάριτας Αθήνας, στο πλαίσιο του Προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης). Στο σχεδιασμό για την υλοποίηση συνεργάστηκαν ο Δήμος Τρίπολης με το τμήμα ευαισθητοποίησης του Εκπαιδευτικού Κέντρου Λιβαδειάς.

Η κεντρική ιδέα της δράσης αφορούσε στη συλλογή και ανταλλαγή ευχών και σκέψεων για το νέο έτος μεταξύ των ωφελούμενων του προγράμματος Helios και των επισκεπτών του περιπτέρου. Συγκεκριμένα, κάτοικοι της πόλης, επισκέπτες αλλά και ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας όλων των ηλικιών, αφού ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα Helios άφησαν με τη σειρά τους τις δικές τους ευχές, τις οποίες έγραψαν πάνω σε κάρτες και τις τοποθέτησαν σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο δίπλα σε εκείνες των ωφελούμενων.

H απήχηση στο κοινό ήταν μεγάλη καθώς καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης υπήρξε αυξημένη επισκεψιμότητα. Μέλη του προσωπικού του προγράμματος Helios από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και από την Κάριτας Αθήνας μοίρασαν γλυκίσματα στους περαστικούς και έβγαλαν φωτογραφίες.  Οι ευχές που συλλέχτηκαν θα διανεμηθούν σε ωφελούμενους του Κέντρου Κοινότητας.

Τέλος, στη δράση παρευρέθηκαν μέλη του προσωπικού του Κέντρου Κοινότητας καθώς και της Κινητής Μονάδας του Δήμου Τρίπολης.

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Τομέας Προσφυγικού Έργου
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
e-mail: socialservices@caritasathens.gr
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)

Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.