ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΤΑΣ - 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Κάριτας στις 20 Μαρτίου, η Κάριτας Αθήνας σε συνεργασία με τις ενορίες της τοπικής μας Εκκλησίας διοργανώνει εκστρατεία για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας.

Η συνεισφορά στις ανάγκες εκείνων που πλήττονται από τον πόλεμο και βρίσκονται σε εξαιρετικά επισφαλή και επικίνδυνη κατάσταση, μπορεί να γίνει ή με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Οργάνωσης στην ALPHA BANK: GR17 0140 1030 1030 0210 1206 319  ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR21 0172 0440 0050 4409 1056 351 και αιτιολογία «Βοήθεια στους πρόσφυγες της Ουκρανίας», ή με προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες, προϊόντα ατομικής υγιεινής (πάνες για μωρά και σερβιέτες), τρόφιμα (όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, γάλα εβαπορέ,  κονσέρβες,  ζωμοί), φάρμακα (γάζες, βαμβάκι, ιώδιο, οξυζενέ, pulvo, betadine, fucidine), τα οποία θα συγκεντρώνονται είτε σε ενορίες, κατόπιν συνεννόησης με τους εφημερίους, είτε στον Ιερό Ελληνόρρυθμο Ναό της Αγίας Τριάδος (Αχαρνών 246) και στην Ιερά Μονή Ουκρανών Βασιλειανών Μοναχών (αδελφή Χριστοφόρα τηλ: 6906761748).

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες καταμετρά σχεδόν 2,5 εκατομμύρια εκτοπισμένους οι περισσότεροι από τους οποίους κατέφυγαν στην Πολωνία (ο αριθμός ήδη ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο άτομα), καθώς και σε άλλες γειτονικές χώρες, ελπίζοντας να βρουν ασφάλεια για τους εαυτούς τους και τους αγαπημένους τους.

Να σημειωθεί πως το δίκτυο της Caritas σε όλη την Ανατολική Ευρώπη εργάζεται ακούραστα για την εξυπηρέτηση χιλιάδων προσφύγων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία παρέχοντάς τους τρόφιμα, φάρμακα και προσωρινή στέγαση.

Η Κάριτας Αθήνας κινητοποιήθηκε άμεσα στηρίζοντας με τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και ρουχισμό την ενοριακή κοινότητα της Αγίας Τριάδας και έδρα της ουκρανικής καθολικής κοινότητας στην πρωτεύουσα, η οποία έστειλε τα αγαθά στην Caritas Kolomiya-Chernivtsi, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρουμανία και υποδέχεται εκτοπισμένους συνανθρώπους μας οι οποίοι περνούν τα σύνορα με κίνδυνο τη ζωή τους.

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Τομέας Προσφυγικού Έργου
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: 210 3317471
e-mail: socialservices@caritasathens.gr
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)

Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.