ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Αρχική
  • Νέα
  • Ευχές & Πνευματικές Σκέψεις για την Ημέρα του Πάσχα

Ευχές & Πνευματικές Σκέψεις για την Ημέρα του Πάσχα

 

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε τη νίκη της αγάπης ενάντια στη ρίζα του κακού που τροφοδοτείται καθημερινά από την αδιαφορία, τον εγωισμό, το διχασμό και τη λήθη, συναισθήματα που δε θα θέλαμε να ακούμε στις μέρες μας.

Ας στρέψουμε το βλέμμα στον Αναστημένο Χριστό για να επουλώσει τις πληγές της ταλαιπωρημένης ανθρωπότητας και να ανανεώσει τον κόσμο.

 

Καλό και Ευλογημένο Πάσχα!!!

Το Δ.Σ. της Κάριτας Αθήνας

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Αγαπητοί μας,

Η αγρυπνία του Πάσχα ξεκινάει στο σκοτάδι και στη συνέχεια το φως της Πασχαλινής λαμπάδας μοιράζεται στη σύναξη των πιστών. Αυτό το φως είναι το ισχυρό σύμβολο που πρέπει να παραμείνει άσβηστο στα σημεία των καιρών που ζούμε σήμερα. Από το σκοτάδι στο φως. Το φως που αντικατοπτρίζει την ιστορία της δημιουργίας, όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Γένεσης και ακούμε επίσης και στην αγρυπνία του Πάσχα.

Εκτός από τις προσευχές μας, αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι οι πράξεις μας. Στις ενοριακές μας Κάριτας  προσπαθούμε να κάνουμε πράξη αυτό που ψάλλει η Εκκλησία στο πασχαλινό εγκώμιο  όταν λέει « η φωτεινή νεφέλη της Εξόδου ήταν το προμήνυμα της πασχαλινής αυτής λαμπάδας που άναψε προς τιμήν του Θεού η φωτιά η σπινθηροβόλα. Και παρ’ όλο που διαμοιράστηκε σε φλόγες δεν έχασε την πρώτη λαμπρότητά της. Αυτή η φωτιά τρέφεται, πράγματι, από το κερί που λιώνει, το οποίο παρήγαγε η μητέρα μέλισσα για να κατασκευαστεί αυτή η πολύτιμη λαμπάδα».

Το λογότυπο της Κάριτας συμβολίζει αυτές τις φλόγες που προέρχονται από τον κεντρικό σταυρό. Είμαστε πολλές ενορίες με κοινό όραμα και αποστολή, που πυροδοτούνται από την ίδια πηγή: την Αγάπη του Κυρίου. Καθώς μοιραζόμαστε το πασχαλινό φως οφείλουμε να θυμόμαστε πώς ο καθένας από εμάς με τον εθελοντισμό του μεταφέρει το φως στον κόσμο.

Είναι ζωτικής σημασίας να μην επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ενδώσει στην απελπισία. Στο Ευαγγέλιο του Μάρκου διαβάζουμε πως οι Μυροφόρες επισκέπτονται τον τάφο όπου θάφτηκε ο Ιησούς. Ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να μετακινήσουν την ταφόπλακα για να μπούνε στον τάφο και να αλείψουν με αρώματα το σώμα του Κυρίου. Βρίσκουν όμως την ταφόπλακα μετατοπισμένη και ένας νεαρός άνδρας, ντυμένος με λευκό χιτώνα να τους λέει ότι ο Ιησούς έχει αναστηθεί. Την ταφόπλακα μπορούμε να την παρομοιάσουμε με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στον κόσμο μας σήμερα, φαινομενικά αμετακίνητη, και όμως όπως οι γυναίκες εκείνο το πρωινό της Κυριακής, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά με την ελπίδα ότι υπάρχει ένας δρόμος. Μπορεί επίσης να εκπλαγούμε όταν διαπιστώσουμε ότι ο Θεός εργάζεται χωρίς να το συνειδητοποιούμε, μετατοπίζοντας τις πέτρες που εμποδίζουν το δρόμο μας.

Είθε το φετινό Πάσχα να είναι μια περίοδος χαράς και ειρήνης. Όπως το φως της πασχαλινής λαμπάδα διαλύει το σκοτάδι, ας επιτρέψουμε στον Θεό να διαλύσει τους φόβους και τις αμφιβολίες μας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Γενική Γραμματέας

Ελισσάβετ Ιουστινιανού

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Τομέας Προσφυγικού Έργου
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
e-mail: socialservices@caritasathens.gr 
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)


Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.