ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Αρχική
  • Νέα

Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζόμενους της Κάριτας Αθήνας

Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών της RSF Hellas, παρακολούθησαν οι εργαζόμενοι της Κάριτας Αθήνας την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεματικών. Βιωματικές ασκήσεις όπως η αυτόματη εξωτερική απινίδωση, η εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων διάσωσης, η αντιμετώπιση πνιγμονής – εξαγωγή ξένου σώματος, η αντιμετώπιση πνιγμού κ.α., διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων με αποτέλεσμα να ενδυναμώσουν το προσωπικό με όλα τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρει βοήθεια σε περίπτωση που μια ανθρώπινη ζωή βρεθεί σε κίνδυνο.

Οι συμμετέχοντες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και θωρακίστηκαν με τις απαραίτητες γνώσεις για την αντιμετώπιση μιας ξαφνικής ασθένειας ή ενός αιφνίδιου τραυματισμού. Στο τέλος της εκπαίδευσης, ευχαρίστησαν «από καρδιάς» την κυρία Έλενα Βαρβαγιάννη και την κυρία Ευαγγελία Καραμιχάλη, εθελόντριες Εκπαιδεύτριες της RSF Hellas, για την ενδελεχή ενημέρωση και την καταλυτική τους παρουσία, δηλώνοντας έτοιμοι και προετοιμασμένοι να παράσχουν τη μέγιστη δυνατή βοήθεια, σε περίπτωση που απειλείται η ζωή ενός συνανθρώπου.

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Τομέας Προσφυγικού Έργου
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
e-mail: socialservices@caritasathens.gr
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)

Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.