ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186

H Caritas Europa εξέλεξε το νέο Πρόεδρο της

Το νέο Πρόεδρό της, Msgr Michael Landau, εξέλεξε η Caritas Europa, την Τρίτη 19 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συνεδρίου (ετήσια Γενική Συνέλευση) με τη συμμετοχή 42 εκπροσώπων οργανώσεων-μελών του δικτύου της (ανάμεσά τους και η Κάριτας Ελλάς), που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών οι οποίες επικρατούν παγκοσμίως, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19!

Ο νεοεκλεγείς είναι ο Πρόεδρος της Caritas Austria, ενός από τα 49 μέλη της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης και Διευθυντής της Κάριτας Βιέννης. Σπούδασε Βιοχημεία και χειροτονήθηκε ιερέας το 1992.  Ιερουργεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου της Αρχιεπισκοπής της Βιέννης, ενώ το 2006, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Monsignor από τον Πάπα Βενέδικτο XVI.

Από την αρχή της υπηρεσίας του στην Οργάνωση εστιάζει σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα και στα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη. Πιστεύει ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τη δύναμη και τη βούληση να αλλάξει την κοινωνία προς το καλύτερο. Για την αφοσίωση και το έργο του, έχει τιμηθεί με το Χρυσό Βραβείο της Τιμής της Πόλης της Βιέννης (Große Goldene Ehrenzeichen der Stadt Wien) και το Χρυσό Βραβείο της Τιμής για τις Υπηρεσίες στην Αυστριακή Δημοκρατία (Große Goldene Ehrenzeichen für Verdienste um die Republik Österreich), το οποίο θεωρείται η ύψιστη διάκριση της χώρας.

Στην ομιλία του προς τα μέλη της Caritas Europa, εξέφρασε την ειλικρινή του ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και δήλωσε ότι με χαρά και εμπιστοσύνη ξεκινά την αποστολή του, εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης, λόγω της πανδημίας, που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα τα άτομα που καλείται να εξυπηρετήσει το δίκτυο της Caritas.

«Τα τελευταία χρόνια, τόνισε, όπως και στην τρέχουσα κρίση, θα μπορούσαμε να βιώσουμε και τα δύο: Αφενός, τον κίνδυνο της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης που έχουν διαβρωθεί στην ευρωπαϊκή κοινωνία και από την άλλη πλευρά, τα ενθαρρυντικά σήματα συνοχής, αλληλεγγύης, αφοσίωσης και αγάπης από άτομο σε άτομο σε δύσκολους καιρούς, ειδικά μεταξύ των νέων. Η τρέχουσα κρίση υπογραμμίζει ότι όλοι έχουμε την ευθύνη, για τον εαυτό μας και για τον συνάνθρωπο, για τους πιο ευάλωτους και για τον πλανήτη. Τώρα όσο ποτέ, η ανθρωπότητα χρειάζεται την αλληλεγγύη του καθενός μας. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Αλλά μπορούμε να αλλάξουμε πολλά, αν το επιθυμούμε. Μαζί. Σε πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης. Ας επικεντρωθούμε στις πιθανότητες που έχουμε. Ας επικεντρωθούμε στα δυνατά μας σημεία. Ας μην αφήσουμε κανέναν πίσω."

Οι 42 συμμετέχοντες ευχαρίστησαν ολόψυχα τον απερχόμενο Πρόεδρο, Επίσκοπο Γάνδης, Msgr Luc Van Looy, ο οποίος ηγήθηκε του δικτύου της Ευρωπαϊκής Κάριτας τα τελευταία πέντε χρόνια. Στην ομιλία του υπογράμμισε ότι «ως μέλη της Caritas, δεν φροντίζουμε μόνο για τους κοντινούς μας ανθρώπους, αλλά είμαστε, επίσης, συνδεδεμένοι με τη μεγαλύτερη οικογένεια της Caritas, παγκοσμίως. Αυτό κάνει τους τοπικούς και εθνικούς οργανισμούς μας ανοικτούς προς τις ανάγκες των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε συνδεδεμένοι με την υπόλοιπη ανθρώπινη οικογένεια, με την ίδια τη δημιουργία και με τις επόμενες γενιές».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εν μέσω της προετοιμασίας του στρατηγικού πλαισίου «Caritas Europa 2021-2028» και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας όπου εορτάζεται η πέμπτη επέτειος της εγκυκλίου Laudato Si' του Πάπα Φραγκίσκου, η οποία επικεντρώνεται στη φροντίδα του «κοινού σπιτιού» μας και που θα συνεχίσει να αποτελεί ένα σημαντικό έγγραφο αναφοράς για την Caritas, τα επόμενα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Περιφερειακό Συνέδριο της Caritas Europa για το 2021 θα πραγματοποιηθεί στην Ανδόρα από τις 10 έως τις 12 Μαΐου, ενώ το 2022 θα φιλοξενηθεί από την Κάριτας Ελλάς.

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Κάριτας Αθήνας - Προσφυγικό Έργο
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: 210 3317471
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)

Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.