ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Αρχική
  • Νέα
  • Νέος Πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας o Νέος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών π. Θεόδωρος Κοντίδης

Νέος Πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας o Νέος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών π. Θεόδωρος Κοντίδης

 

  

Νέος Πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας ανέλαβε ο Σεβασμιότατος πατέρας Θεόδωρος Κοντίδης, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Καταστατικού του σωματείου, όπου αναφέρεται ότι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών τελεί υπό τη δικαιοδοσία του κατά το Κανονικό Δίκαιο της Καθολικής Εκκλησίας.

Εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου κατά βούληση της Αγίας Έδρας, στις 14 Ιουλίου 2021, ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου  πραγματοποιήθηκε η τελετή χειροτονίας του στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου (Πανεπιστημίου και Ομήρου).

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 11 Μαρτίου 1956, με καταγωγή από τα Γιαννιτσά Πέλλας, όπου τελείωσε το δημοτικό. Συνέχισε τις δευτεροβάθμιες σπουδές του στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών. Αποφοίτησε το 1974 και στη συνέχεια έκανε μια μεγάλη διαδρομή με σπουδές σε διάφορες πόλεις, όπως τη Ρώμη, τη Λουβαίν και το Παρίσι. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Ποντιφικό Ελληνικό Κολλέγιο του Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια Θεολογία στο Ποντιφικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο στην ιταλική πρωτεύουσα. Κατά τις μεταπτυχιακές του σπουδές, έλαβε πτυχίο και από το Κέντρο Σεβρών (Center Sèvres) στο Παρίσι. Το 1983 εισήλθε στο Μοναχικό Τάγμα των Ιησουιτών και χειροτονήθηκε ιερέας στις 9 Οκτωβρίου 1988. Αρχικά, διετέλεσε Υπεφημέριος και στη συνέχεια Εφημέριος στην ενορία της Ιεράς Καρδίας στην Αθήνα. Το 1995 ανέλαβε ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Ιησουιτών, καθώς και διευθυντής του πνευματικού κέντρου "Manresa", που λειτουργεί ως χώρος για σεμινάρια και συναντήσεις θρησκευτικού περιεχομένου.

Στο πλαίσιο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών, που ιδρύθηκε με σκοπό την έκδοση του περιοδικού «Ανοικτοί Ορίζοντες» και την πραγματοποίηση θρησκευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, συνεργάστηκε στη διοργάνωση συνεδρίων και την έκδοση βιβλίων, καθώς θεωρεί εξαιρετικής σημασίας την επικοινωνία μέσω του γραπτού λόγου.

Επί είκοσι χρόνια συμμετείχε στο πρόγραμμα για τον γάμο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με σκοπό την προετοιμασία των μελλονύμφων, όπως επίσης και στην ποιμαντική της Νεότητας.

Βρισκόταν πάντα παρών στις συναντήσεις με τις κοινότητες «Πίστη και Φως», στις οποίες συμμετέχουν οικογένειες που έχουν παιδιά με νοητική υστέρηση, καθώς και οι φίλοι τους. Επίσης, βοηθούσε ως ιερέας στις ποιμαντικές και κατηχητικές δραστηριότητες στην Ελληνογαλλική σχολή Jeanne D’ Arc, στον Πειραιά.

Από το 2020 ήταν Εφημέριος στην ενορία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.

Ομιλεί Ιταλικά, Γαλλικά και Αγγλικά.

 

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Τομέας Προσφυγικού Έργου
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: 210 3317471
e-mail: socialservices@caritasathens.gr 
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)


Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.