ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Αρχική
  • Νέα

Συνάντηση Γνωριμίας Κάριτας Αθήνας και Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου

Συνάντηση  γνωριμίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου μεταξύ ανωτέρων  στελεχών  του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και  εκπροσώπων της Κάριτας Αθήνας,  μετά από πρόσκληση των πρώτων. Σκοπός της συναντήσεως ήταν η παρουσίαση του πολύπλευρου έργου της Οργάνωσης και γενικότερα του φιλανθρωπικού έργου της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.

Όπως επισημάνθηκε  μεταξύ των δύο πλευρών, υπάρχει η βάση για μία εποικοδομητική συνεργασία και το ενδιαφέρον από πλευράς της Πολιτείας για το έργο της Οργάνωσης. Διαφαίνεται επίσης πως υπάρχουν "κοινό έδαφος και στόχοι" και κατ' επέκταση περιθώρια για  συνεργασία με γνώμονα τη συνέπεια, τη σοβαρότητα και την εμπιστοσύνη, παράμετροι που ήταν διακριτές και κυρίαρχες κατά τη διάρκεια της ειλικρινούς και αποδοτικής συζήτησης.

Στη συνάντηση, παρόντες από πλευράς Υπουργείου ήταν ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο  Δρ. Εμμανουήλ  Λογοθέτης, ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνου και ο κ. Ιωάννης Δεπάστας.
Την Κάριτας Αθήνας εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος και Διευθυντής π. Ιωάννης Πάτσης, η Γενική Γραμματέας κα Ελισσάβετ Ιουστινιανού και η Διευθύντρια Λειτουργίας του Τομέα του Προσφυγικού Έργου κα Αθηνά Σιρμποπούλου.

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Κάριτας Αθήνας - Προσφυγικό Έργο
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: 210 3317471
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)

Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.