ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Αρχική
  • Νέα
  • Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Αθήνας με το Συμβούλιο των Εκκλησιών της Ολλανδίας

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Αθήνας με το Συμβούλιο των Εκκλησιών της Ολλανδίας

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κάριτας Αθήνας είχε το Συμβούλιο των Εκκλησιών της Ολλανδίας (Council of Churches in the Netherlands) με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη χώρα μας που είχε ως θέμα τον ρόλο της Εκκλησίας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου τέσσερα από τα οκτώ μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν την Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στα γραφεία των Προγραμμάτων Προπληρωμένων Καρτών, ΕΣΤΙΑ και ΗΛΙΟΣ όπου έγινε παρουσίαση του έργου από τις υπεύθυνες των αντίστοιχων προγραμμάτων. 

Τέλος, η ομάδα των εκπροσώπων του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Ολλανδίας μετέβη στις εγκαταστάσεις του Τομέα Προσφυγικού Έργου, στην οδό Καποδιστρίου 52, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του συσσιτίου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δράσεις. 

Κατά τη συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών και Πρόεδρο της Κάριτας Αθήνας π. Θεόδωρο Κοντίδη και τα μέλη του Δ.Σ., π. Γεώργιο Ντάγκα, Ελισσάβετ Ιουστινιανού-Μέρριττ, Στανίσλαο Στουραϊτη, Ελένη Κάραμποττ και Νικολέττα Δελατόλα συζητήθηκε διεξοδικά το έργο της Οργάνωσης, από την αρχή της ίδρυσής της, το 1978 και ιδιαίτερα μετά την προσφυγική κρίση του 2015, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η οκταμελής αντιπροσωπεία, που αποτελείτο από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εκκλησιών, Geert van Dartel, τον Επίσκοπο Groningen-Leeuwarden, Ron van den Hout, την  Αιδ. Karin van den Broeke, Επικεφαλή του Προγράμματος Kerk in Actie (Εκκλησία σε Δράση) της Προτεσταντικής Εκκλησίας, τον Αρχιεπίσκοπο της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ολλανδία κ. Πολύκαρπο, την κα Annelies Klinefelter, εκπρόσωπο της Mennonite Society και Πρόεδρο των Ομάδων Christian Peacemakers, τον Δρ. Goos Minderman, συντονιστή της Επιτροπής Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME), την Αιδ. Christina Crouwel, Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου των Εκκλησιών και την κα Tineke van der Stok, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Kerk in Actie (Εκκλησία σε Δράση) της Προτεσταντικής Εκκλησίας, βρέθηκε στη χώρα μας από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου και είχε σειρά επαφών στη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη και την Αθήνα, καθώς και συναντήσεις στρογγυλής τράπεζας με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, τις οργανώσεις Αποστολή, Κάριτας Ελλάς, Κάριτας Αθήνας, GCR και Συνύπαρξη.

 

 

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Τομέας Προσφυγικού Έργου
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: 210 3317471
e-mail: socialservices@caritasathens.gr 
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)


Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.