ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Αρχική
  • Προγράμματα
  • Ολοκληρωμένα Προγράμματα

Ολοκληρωμένα Προγράμματα

Τα παρακάτω προγράμματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Διάρκεια: Αύγουστος - Ιανουάριος 2022

Δωρητής; Κάριτας Ελλάς, CRS, Caritas Austria, Caritas Ireland, Caritas Germany, Caritas Japan, Dicastero

Παροχή υποστήριξης προς τους κατοίκους των κοινοτήτων Κλαδεού, Λάσδικα, Πόθου, Μάγειρα, Χελιδονιού, Πελοπίου, Πευκών, Νεμούτα, Ξηρόκαμπου και Πουρναρίου του νομού Ηλείας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021, με την κάλυψη βασικών αναγκών τους, όπως τρόφιμα, νερά, ελαιόλαδο, είδη πρώτης ανάγκης και ατομικής υγιεινής, ρουχισμό, καθώς και σχολικά είδη. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ"

Διάρκεια: Ιανουάριος 2017 - Σεπτέμβριος 2021

Δωρητής: UNHCR

-Περισσότεροι από 32.000 πρόσφυγες, δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης, οι οποίοι διαβιούν είτε σε Κέντρα Φιλοξενίας είτε σε αυτόνομους τόπους κατοικίας στον αστικό ιστό της Αττικής, εξυπηρετήθηκαν σε μηνιαία βάση.

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΑΤΟΜΑ

Διάρκεια: Απρίλιος 2016 - Δεκέμβριος 2019

Δωρητής: Caritas Italiana

Ανάπτυξη Κέντρων Ακρόασης στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τις Ενοριακές Κάριτας.

Παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης με πιθανές παραπομπές, όπου χρειάζεται, εργασιακής συμβουλευτικής, καθώς και λειτουργία προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης για ψυχολογική ανακούφιση και ένταξη στην κοινωνία.

Απευθύνεται σε ενορίτες, πρόσφυγες και μετανάστες, κατόπιν ραντεβού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΙΑΣ (BUDDY PROGRAM)

Διάρκεια: Ιούλιος 2017 - Σεπτέμβριος 2018

Δωρητής: Catholic Relief Services (CRS)

Υποστήριξη της ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία και τη δημιουργία φιλικών σχέσεων με μέλη της τοπικής κοινότητας, μέσω της αλληλογνωριμίας, της κοινής συμμετοχής σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, της ανάπτυξης διαπροσωπικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων, καθώς και της συμπαράστασης σε θέματα καθημερινότητας.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΣΤΙΑ"

Έναρξη: Ιούλιος 2016 - Δεκέμβριος 2022

Δωρητής: CRS

-Περισσότερα από 5.600 άτομα αιτούντα άσυλο, από την Αίγυπτο, την Αλγερία, το Αφγανιστάν, την Γεωργία, την Γκάνα, την Ερυθραία, την Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, την Δημοκρατία του Κονγκό, το Κουβέιτ, τον Λίβανο, το Μπαγκλαντές, το Νεπάλ, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία, τη Συρία, και την Υεμένη, με παραπομπή από την Ύπατη Αρμοστεία, έχουν φιλοξενηθεί συνολικά στα Αστικά Καταλύματα της Κάριτας Αθήνας από τον Ιούλιο του 2016 έως και τον Δεκέμβριο του 2022.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΑ ΑΤΟΜΑ “INSIEME” (ΜΑΖΙ)

Διάρκεια: Φεβρουάριος - Σεπτέμβριος 2021

Δωρητής: Conferenza Episcopale Italiana

Παροχή υποστήριξης μέσω της πληρωμής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ΔΕΚΟ) σε 36 οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών, καθώς και της αγοράς και διανομής ειδών διατροφής για το συσσίτιο της Κάριτας Αθήνας.

ΤΕΒΑ

Διάρκεια: Ιανουάριος 2015 - Δεκέμβριος 2020

Δωρητής: Δήμος Αθηναίων

Διανομή τροφίμων σε οικογένειες από τον Δήμο Αθηναίων. Παράλληλα, οι ίδιοι επωφελούμενοι παρακολουθούν και συμβουλευτικές συνεδρίες, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αθήνα: Πρωτεύουσα της Αλληλεγγύης», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ) και στο οποίο η Κάριτας Αθήνας συμμετέχει ως εταίρος.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (REFUGEE COACHING)

«Από εδώ και πέρα….τι;»

Διάρκεια: Νοέμβριος 2017 - Νοέμβριος 2018

Με την αφιλοκερδή συμμετοχή εθελοντών coaches- μελών του Hellenic Institute of Coaching Greece & Cyprus

Συνεδρίες προσωπικής ενδυνάμωσης για την υποστήριξη ενηλίκων επωφελουμένων, με σκοπό την ανακάλυψη/υλοποίηση των στόχων τους, μέσω μεθοδευμένων βημάτων, ώστε να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, είτε στη χώρα μας, είτε σε χώρα μετεγκατάστασης.

ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ της Κάριτας Ελλάς

Διάρκεια: Ιανουάριος 2016 - Φεβρουάριος 2018

Δωρητής: Κοινωφελές Ίδρυμα

Βοήθεια σε 180 οικογένειες με διάφορες παροχές, όπως κάλυψη εξόδων έναντι ενοικίου και ποσού λογαριασμών ΔΕΚΟ, για φάρμακα και τρόφιμα, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της κάθε μιας ξεχωριστά.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

Δωρητής : Catholic Relief Services (CRS)

Διάρκεια: Αύγουστος 2016 - Σεπτέμβριος 2017

Δωρητής: LDS Charities

Διάρκεια: Σεπτέμβριος 2017 - Φεβρουάριος 2018

Υποστήριξη των δραστηριοτήτων του Τομέα Προσφυγικού Έργου

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-STARTII

Διάρκεια: Απρίλιος 2016 - Αύγουστος 2016

Δωρητής: CRS

Tο πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα σε 43.793 (119% του συνολικού στόχου) πρόσφυγες και μετανάστες να απολαύσουν μια αξιοπρεπή, ασφαλή και προστατευμένη διαβίωση. Το 50% των επωφελούμενων δεν είχαν βοηθηθεί από την ελληνική πολιτεία, καθώς ζούσαν εκτός των επίσημων κέντρων φιλοξενίας των προσφύγων.

Οι παροχές περιλάμβαναν: -Διανομή τροφίμων -Ντους -Ασφαλείς παιδότοπους -Διανομή καρτών ανάληψης χρημάτων -Ψυχοκοινωνική υποστήριξη -Υπηρεσίες πληροφοριών -Διανομή προπληρωμένων καρτών σε πρόσφυγες / μετανάστες που διαμένουν στα Κέντρα Φιλοξενίας Σκαραμαγκά και Ελληνικού μαζί με την Κάριτας Ελλάς.

EKTAKTH ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ – START I

Διάρκεια: Νοέμβριος 2015 - Απρίλιος 2016

Δωρητής: CRS

Στο πλαίσιο του προγράμματος μοιράστηκαν 2.372 χειμωνιάτικα μπουφάν, 2.403 αδιάβροχα, 2.168 ζευγάρια παπούτσια, 2.855 ζευγάρια κάλτσες και 2.468 εσώρουχα σε 3.036 δικαιούχους πρόσφυγες, λειτούργησαν νέες τουαλέτες και ντους για τους επωφελούμενους του Προσφυγικού έργου στην οδό Καποδιστρίου 52, καθώς και το Κέντρο Ημέρας για Οικογένειες Προσφύγων στην Πλατεία Βικτωρίας (οδός Αινιάνος 8), όπου καλύπτονταν βασικές τους ανάγκες (ατομική υγιεινή, φαγητό, φροντίδα και  απασχόληση παιδιών, διανομή ρουχισμού και πρόσβαση στο ίντερνετ). Πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκστρατείες για τους πρόσφυγες  στο λιμάνι του Πειραιά τρείς φορές την εβδομάδα και καθημερινά στην πλατεία Βικτωρίας, με την διανομή 10.426 φυλλαδίων στα Αγγλικά, Αραβικά και Φάρσι.

Ας σημειωθεί πως το πρότυπο Κέντρο Ημέρας κατέκτησε το 2016 διεθνή διάκριση  ως καινοτόμος χώρος, καθώς έμοιαζε περισσότερο με Σπίτι, παρά με Υπηρεσία. Το World Future Council, το Ινστιτούτο Filia Die Frauenstiftung & το UN Women, το κατέταξαν στην κατηγορία SPACES, όπου οι ωφελούμενοι μπορούσαν να προσέρχονται χωρίς ραντεβού και να αποφασίζουν εκείνοι για το εάν και πότε θα μοιράζονταν τα προβλήματα τους με τους ειδικούς.

ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΑΤΟΜΑ

Διάρκεια: Απρίλιος 2016 - Απρίλιος 2017

Δωρητής: Caritas Italiana

Δημιουργήθηκε Κέντρο Συμβουλευτικής στο κέντρο της Αθήνας (Εμμ. Μπενάκη 8), τα εγκαίνια του οποίου έγιναν τον Ιούλιο 2016 από τον Καρδινάλιο Μοντενέγκρο, Πρόεδρο της Caritas Italiana, ενώ δόθηκε και υποστήριξη στα έξοδα του συσσιτίου του Τομέα Προσφυγικού Έργου.

Σκοπός του Κέντρου Συμβουλευτικής είναι η ψυχοκοινωνική υποστήριξη μεταναστών, προσφύγων και κυρίως Ελλήνων προερχόμενων από τις τοπικές Ενορίες της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων και επαγγελματιών και με δράσεις όπως: συμβουλευτικές συνεδρίες, δημιουργική απασχόληση, εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητεςγια την κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, καθώς και για την ένταξη τους στην κοινωνία.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Διάρκεια: Μάιος 2016 - Απρίλιος 2017

Δωρητής: ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα

Στήριξη ηλικιωμένων ατόμων κατ’ οίκον, στους οποίους παρέχονταν αγαθά και υπηρεσίες, όπως ηθική συμπαράσταση, συνοδευτικές υπηρεσίες και παραϊατρικά βοηθήματα και είδη, όπως επίσης και την ψυχαγωγία τους με τη διοργάνωση εκδρομών και την παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Διάρκεια: Σεπτέμβριος 2015 - Απρίλιος 2016

Δωρητής: Solidarity Now

Συγχρηματοδοτήθηκαν οι  ενέργειες του τομέα Προσφυγικού Έργου:

-Διανομή Τροφίμων -Διανομή Ρούχων -Διανομή παιδικών τροφών και ειδών προσωπικής υγιεινής

-Κοινωνικές υπηρεσίες -Μαθήματα γλωσσών -Δημιουργική απασχόληση παιδιών -Μισθοδοσία τεσσάρων υπαλλήλων της Κάριτας Αθήνας -Ομαδικές συνεδρίες για συμβουλές εγκυμοσύνης με την υποστήριξη μιας εθελόντριας μαίας από το Γενικό Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, δύο κοινωνικών λειτουργών και τριών διερμηνέων από την Κάριτας Αθήνας.

ΣΥΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διάρκεια: Ιανουάριος 2015 - Ιανουάριος 2016

Δωρητής: Caritas Italiana

Συμβουλευτική για κοινωνικά/νομικά θέματα  -Διανομή γευμάτων (συσσίτιο) -Διανομή ρούχων-Διανομή επιπλέον τροφίμων/ρούχων -Κατάλυμα για ευπαθείς περιπτώσεις -Μαθήματα γλώσσας

-Δημιουργική απασχόληση – Κοινωνικοποίηση  -Παιχνιδότοπος, Χριστουγεννιάτικο πάρτυ -Επίσκεψη σε: Ζωολογικό Πάρκο, Μουσείο Ακρόπολης, Πλανητάριο.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Δωρητής: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Διανομή πακέτων με τρόφιμα σε σαράντα έξι (46) ευάλωτες οικογένειες.

ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Διάρκεια: Oκτώβριος 2015 - Δεκέμβριος 2015

Δωρητής: Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Προσφέρθηκαν 8.450 γεύματα.

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Τομέας Προσφυγικού Έργου
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
e-mail: socialservices@caritasathens.gr 
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)


Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.