ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Αρχική
  • Γνωρίστε μας
  • Γνωριμία με τις ενοριακές Κάριτας
  • Αγίου Ανδρέα - Πάτρα

Γνωριμία με το έργο ενοριακής Κάριτας Αγίου Ανδρέα - Πάτρα

Η ενορία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα με παρουσία 176 χρόνων από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού, το 1841, αποτελεί πολιτιστικό μνημείο όχι μόνο της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, με την επιβλητική της αρχιτεκτονική και τα διακοσμητικά της στοιχεία.

Η Ενοριακή Κάριτας λειτουργεί υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του Εφημέριου π. Γεωργίου Ντάγκα και ομάδας δέκα εθελοντών ενοριτών, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε διαφορετικούς τομείς δράσης, μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής και φιλανθρωπικής συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη:

Στον Οικονομικό τομέα τα άτομα αυτά βοηθιούνται με μηνιαίο χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα, 5 οικογένειες και 11 ακόμα συμπολίτες μας λαμβάνουν περιστασιακά βοήθημα ή τρόφιμα. Σε συνεργασία με την Κάριτας Αθήνας σημαντική ανακούφιση προσφέρει και το πρόγραμμα «Αγαπώ και προσφέρω» σύμφωνα με το οποίο διανέμονται επιταγές σούπερ μάρκετ σε 23 οικογένειες και οικονομική συνδρομή ενοικίου σε 16 οικογένειες.

Πέραν τούτου, οι δράσεις της ενοριακής μας Κάριτας χωρίζονται σε 6 τομείς:

Τομέας φυλακών: Ο Εφημέριος και δύο κυρίες-μέλη της Κάριτας Πάτρας επισκέπτονται τακτικά τις φυλακές, προσφέροντας σε πενήντα έγκλειστους θρησκευτική, ηθική και πνευματική ενίσχυση, καθώς και υλικά καθαρισμού, τηλεκάρτες, υποδήματα κλπ.

Τομέας επισκέψεων κατ’ οίκον: Τέσσερα μέλη που ανήκουν στον τομέα αυτό πραγματοποιούν επισκέψεις σε 16 ασθενείς και άτομα Τρίτης Ηλικίας δημιουργώντας επικοινωνία, αγάπη και σχέσεις με αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο, τους ασθενείς και τους μοναχικούς ανθρώπους.

Τομέας μεταναστών: Δύο κυρίες-μέλη απασχολούνται με τους μετανάστες και τις ανάγκες τους. Προσφέρονται καφές και κεράσματα κάθε Κυριακή, μετά το τέλος της Αγγλικής Λειτουργίας, ενώ παράλληλα η Κάριτας Πάτρας προσπαθεί ν’ ανταποκριθεί και στις έκτακτες ανάγκες, οικονομικής ή νομικής υποστήριξης, που συχνά προκύπτουν.

Τομέας κοιμητηρίου: Πραγματοποιείται καθαρισμός και εξωραϊσμός του παρεκκλησίου, των μνημάτων που δεν συντηρούνται πλέον από συγγενείς των ενταφιασμένων, αλλά και γενικά όλου του καθολικού τμήματος, στο Α’ Κοιμητήριο Πατρών.

Τομέας εκδηλώσεων: Όλα τα μέλη συμμετέχουν και προσφέρουν το καθιερωμένο τσάι, το οποίο λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημειώνει, πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο. Μια άλλη σημαντική εκδήλωση αποτελεί το χριστουγεννιάτικο bazaar που αρχίζει στις 29 Νοεμβρίου, παραμονή του Αγ. Ανδρέα, και παραμένει ανοικτή για 15 περίπου ημέρες.

Τομέας «παρέας»: Ο νεότερος τομέας οργανώνει κάθε Τρίτη συναντήσεις στην ενοριακή αίθουσα, ανοιχτές προς όλες τις ηλικίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ομιλίες, κινηματογραφικές βραδιές, διάφορες παρουσιάσεις (π.χ. παλαιών φωτογραφιών), ψυχαγωγία με μουσική, επιτραπέζια παιχνίδια και πολλά άλλα

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Τομέας Προσφυγικού Έργου
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
e-mail: socialservices@caritasathens.gr 
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)


Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.