ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Αρχική
  • Προγράμματα
  • Τρέχοντα Προγράμματα

Τρέχοντα Προγράμματα

Συμμετοχή και εκτέλεση Εθνικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Προγραμμάτων σε συνεργασία με το δίκτυο της Διεθνούς Κάριτας, Κοινωφελή Ιδρύματα και Φορείς

Με στόχο την ευρύτερη συνεργασία για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του έργου της Οργάνωσης, τη βελτίωση των υπηρεσιών της και τη σταθερή παρουσία της στο προσκήνιο των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών πρωτοβουλιών, η συμμετοχή της σε προγράμματα θεωρείται καταλυτική.

Την περίοδο αυτή η Κάριτας Αθήνας συμμετέχει και εκτελεί τα παρακάτω προγράμματα:

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΑΤΟΜΑ

Διάρκεια: Απρίλιος 2016 - Δεκέμβριος 2019

Δωρητής: Caritas Italiana

Ανάπτυξη Κέντρων Ακρόασης στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τις Ενοριακές Κάριτας.

Παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης με πιθανές παραπομπές, όπου χρειάζεται, εργασιακής συμβουλευτικής, καθώς και λειτουργία προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης για ψυχολογική ανακούφιση και ένταξη στην κοινωνία.

Απευθύνεται σε ενορίτες, πρόσφυγες και μετανάστες, κατόπιν ραντεβού.

ΤΕΒΑ

Διάρκεια: έως 31/12/2019

Δωρητής: Δήμος Αθηναίων

Διανομή τροφίμων σε οικογένειες από τον Δήμο Αθηναίων. Παράλληλα, οι ίδιοι επωφελούμενοι παρακολουθούν και συμβουλευτικές συνεδρίες, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αθήνα: Πρωτεύουσα της Αλληλεγγύης», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ) και στο οποίο η Κάριτας Αθήνας συμμετέχει ως εταίρος.

ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Διάρκεια: Αύγουστος 2016 – Δεκέμβριος 2019

Δωρητής: Catholic Relief Services (CRS)

Φιλοξενία σε 147 διαμερίσματα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, δραστηριότητες κοινωνικής ένταξης και μηναία οικονομική βοήθεια, με προπληρωμένες κάρτες, για την κάλυψη των αναγκών σίτισης, μετακίνησης και ρουχισμού 810 και πλέον προσφύγων (μελών πλήρων και μονογονεϊκών οικογενειών), με παραπομπή από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (REFUGEE COACHING)

«Από εδώ και πέρα….τι;»

 Με την αφιλοκερδή συμμετοχή εθελοντών coaches- μελών του Hellenic Institute of Coaching Greece & Cyprus

Έναρξη: Νοέμβριος 2017

Συνεδρίες προσωπικής ενδυνάμωσης για την υποστήριξη ενηλίκων επωφελουμένων, με σκοπό την ανακάλυψη/υλοποίηση των στόχων τους, μέσω μεθοδευμένων βημάτων, ώστε να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, είτε στη χώρα μας, είτε σε χώρα μετεγκατάστασης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ/ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΥ (INTERGRATION & LIVELIHOODS)

Διάρκεια: Ιούλιος 2017 – Ιανουάριος 2020

Δωρητής: Catholic Relief Services (CRS)

Υποστήριξη των ενηλίκων επωφελουμένων, που φιλοξενούνται σε δομές της Κάριτας Αθήνας, με στόχο την κοινωνική τους ένταξη και την οικονομική τους αυτονόμηση, μέσω συνόλου δραστηριοτήτων όπως: ταχύρρυθμα/εντατικά μαθήματα της ελληνικής γλώσσας, σεμινάρια ετοιμότητας εργασίας και εξοικείωσης με αντίστοιχα περιβάλλοντα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ανάπτυξη εργαλείων επικοινωνίας με εργοδότες (σύνταξη βιογραφικού), προσέλκυση εργοδοτών και  υποστήριξη καθ’ όλη τη διαδικασία της συνέντευξης και της πρόσληψης, μαθήματα Αγγλικών, υπολογιστών, δραματοθεραπείας και γυμναστικής, καθώς και των παιδιών με μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας, υπολογιστών, μουσικής, θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργίας αντικειμένων με ανακυκλώσιμα υλικά.

Μικροί και μεγάλοι πρόσφυγες έχουν ελεύθερη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη με εκδόσεις σε πέντε γλώσσες (Αραβικά, Φαρσί, Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά).

Ποικίλες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις διοργανώνονται συχνά, ώστε οι πρόσφυγες να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της πόλης που τους φιλοξενεί.

ΗΛΙΟΣ II

Διάρκεια: Αύγουστος 2019 – Νοέμβριος 2020

Απευθύνεται στους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, προσφέροντας εκμάθηση Ελληνικών, βοήθεια στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, υποστήριξη στην ανεύρεση καταλύματος με σκοπό την αυτόνομη διαβίωση τους καθώς και την επιδότηση ενοικίου για τους πρώτους μήνες.

ΦΥΛΑΚΕΣ

Δωρητής: Κάριτας Αθήνας

Αγορά ειδών πρώτης ανάγκης (πετσέτες μπάνιου, σεντόνια & μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, υποδήματα & παντόφλες) και διανομή τους σε εγκλείστους των σωφρονιστικών καταστημάτων Κορυδαλλού, Θήβας και Πάτρας που επισκέπτονται οι ιερείς και οι εθελοντές μας.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

Δωρητής: Κάριτας Ελλάς

Στον Τομέα του Προσφυγικού Έργου της Κάριτας Αθήνας (Καποδιστρίου 52, Πλ. Βάθη), Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες (που ζητούν άσυλο, ή αναμένουν την μετεγκατάστασή τους σε άλλη χώρα της Ε.Ε.), βρίσκουν αλληλεγγύη, συμπαράσταση, υποστήριξη, προσωπική ενδυνάμωση, σεβασμό, χαμόγελο, συμβουλές, οδηγίες, φαγητό, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης.

Στις δομές του εξυπηρετούνται καθημερινά, εκτός Σαββάτου & Κυριακής, περισσότερα από 500 άτομα, χάρη στους δωρητές και την τεράστια υποστήριξη 140 περίπου εθελοντών (συμπεριλαμβανομένων ψυχολόγων, δικηγόρου Διεθνούς Δικαίου, μαθητών από Καθολικά σχολεία, φοιτητών από ιδιωτικά πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και ατόμων με βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης):

-550 ζεστά γεύματα προσφέρονται καθημερινά σε ενήλικες και παιδιά

Το 2018 μοιράστηκαν 116.692 μερίδες φαγητού

-25 άτομα ημερησίως  κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων ντους

Το 2018  χρησιμοποίησαν τις εγκαταστάσεις 5.075 άτομα

-150 άτομα εβδομαδιαίως παραλαμβάνουν ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα και είδη πρώτης ανάγκης

Το 2018  εξυπηρετήθηκαν 6.522 άτομα

-Γονείς ενημερώνονται για θέματα φροντίδας παιδιών, ενώ εξασφαλίζονται είδη πρώτης ανάγκης σε ανήλικους

Το 2018  προμηθεύτηκαν γάλα και βρεφικό γάλα 737  οικογένειες

-20 άτομα ημερησίως απολαμβάνουν ψυχοκοινωνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης στο Κέντρο Συμβουλευτικής

-5 άτομα συμμετέχουν σε εβδομαδιαίες συνεδρίες ψυχοθεραπείας

-Ενήλικες πρόσφυγες ενημερώνονται για θέματα κοινωνικά, νομικά (σχετικά με το ελληνικό & άλλων ευρωπαϊκών χωρών δίκαιο, όπου πρόκειται να μετεγκατασταθούν) & υγιεινής

-Το 2018  συνομίλησαν με το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας 4.935 άτομα

-Ενήλικες πρόσφυγες παρακολουθούν μαθήματα Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας

-Το 2018  ολοκλήρωσαν τον κύκλο μαθημάτων 32  άτομα

-Παιδιά απασχολούνται δημιουργικά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο

-Το 2018  απόλαυσαν παιχνίδι και δραστηριότητες 224  ανήλικοι

ΚΟΥΠΟΝΙΑ SUPER MARKET

Διάρκεια: έως Δεκέμβριο 2020

Δωρητής : Western Union

Παροχή μηνιαίων κουπονιών super market για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ

Έναρξη: Μάϊος 2017

Δωρητής: Caritas Andria

Οικονομική και συμβουλευτική βοήθεια σε νέους που επιθυμούν να ξεκινήσουν μία μικρή επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

Διάρκεια: έως Απρίλιο 2020

Δωρητής: Catholic Relief Services

Διανομή μηνιαίας οικονομικής βοήθειας σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας Νοτίου Ελλάδας.

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Κάριτας Αθήνας - Προσφυγικό Έργο
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: 210 3317471
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)


Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.